Free counters!

dimarts, 1 de novembre del 2011

LES LLUMS NOCTURNES DE LES CIUTATS PODRIEN FER VISIBLES CIVILITZACIONS D'ALTRES PLANETES


LES LLUMS NOCTURNES DE LES CIUTATS PODRIEN FER VISIBLES CIVILITZACIONS D'ALTRES PLANETES

Les ciutats més grans de la Terra són visibles des de l'espai de nit gràcies a la seva il·luminació.
Les imatges de la Terra a la nit s'han convertit en icòniques de l'impacte de la humanitat al planeta. Les metròpolis gegants de Tòquio, les costes est i oest dels EUA i gran part del nord d'Europa fan del nostre planeta una mena d'arbre de Nadal.
Avui dia, Abraham Loeb de la Universitat de Harvard a Cambridge i Edwin Turner de la Universitat de Princeton a Nova Jersey assenyalen que es raonable pensar que les civilitzacions en altres planetes han il·luminat les seves ciutats també. Qualsevol vida intel·ligent que s'hagi desenvolupat a la llum de la seva estrella més propera és probable que tingui il·luminació artificial que s'encén durant les hores de foscor.
Aquesta llum serà diferent de la il·luminació natural. A la Terra, la il·luminació artificial es divideix en dos tipus: la il·luminació tèrmica en forma de bombetes incandescents i il·luminació espectacular en forma de LED i llums fluorescents. "Els espectres de la llum artificial en els objectes llunyans és probable que les distingeixen de les fonts d'il·luminació natural", diuen Loeb i Turner. "La il uminació artificial pot servir com un pal de llum que indica l'existència de tecnologia extraterrestre i les seves civilitzacions."
Però què tant fàcil seria per detectar una ciutat en un altre planeta? Clarament, aquesta llum ha de ser distingida de la llum de l'estrella mare i Loeb i Turner suggereixen una manera de fer això. La seva idea és veure el canvi en la llum d'un exoplaneta que es mou al voltant de la seva estrella.
Atès que la seva òrbita es el·líptica, la quantitat de llum reflectida canvia amb la distància de la seva estrella. No obstant això, la quantitat de llum artificial es mantindrà constant. Pel que el flux total d'un planeta amb l'enllumenat públic de les ciutats poden variar d'una manera que és sensiblement diferent d'un planeta que no té enllumenat públic.
Hi ha una excepció, però. "Per a aquesta signatura perquè siguin detectables, el costat fosc ha de tenir una brillantor artificial comparable a la il·luminació natural del costat del dia", diuen Loeb i Turner. Cosa que sembla poc probable atès que la il·luminació nocturna de la Terra és aproximadament 100.000 vegades menys la seva il·luminació durant el dia.
Però encara és aviat per aquesta tècnica completament nova de SETI. Segurament sorgiran altres tècniques per a la detecció de les ciutats que parpellegin en la nit extraterrestre.
Hi ha una altra recerca que es pot fer prop de casa. Loeb i Turner diuen que els millors telescopis d'avui dia han de ser capaços de veure la llum generada per una metròpoli de la mida Tòquio a una distància d'aproximadament 50 UA, que és aproximadament la distància a el cinturó de Kuiper.
Així que si hi ha alguna ciutat per aquí, hem de ser capaços de veure ara. "Artificialment il·luminats objectes del cinturó Kuiper que podrien tenir l'origen en civilitzacions d'altres estrelles pròximes", diuen Loeb i Turner, que suggereixen que podrien haver estat expulsats dels seus propis sistemes i vam acabar aquí. Fins i tot poden haver passat prop de la Terra en el seu camí a través del Sistema Solar.
Per aquesta raó, argumenten que val la pena estudiar els espectres dels objectes del cinturó de Kuiper, per si de cas.
De qualsevol manera, Loeb i Turner potser han ideat una nova i excitant forma d'emprendre la recerca d'intel·ligència extraterrestre.
En un moment en que SETI necessita urgentment una injecció de noves idees. La signatura de ràdio de la Terra ha estat en declivi dramàtic de comunicació, En passat de les ones a la fibra òptica. Això ha començat a tirar de la catifa metafòrica del raonament del SETI basat en les ones de ràdio.
No obstant això, amb els exoplanetes descoberts pel cub de càrrega, cada vegada és més clar que les civilitzacions extraterrestres es podien revelar d'altres maneres.
I com apunten Loeb i Turner, la contaminació lumínica sembla una forma tant prometedora de recerca com qualsevol altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracies pel teu comentari - Gracias por tu comentario.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Radio Pomar on line

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...