Free counters!

dimarts, 6 de desembre del 2011

VISITANTS OCULTS: FRANCESC CANALS I AMBRÓS: EL "SANTET" DEL POBLENOU -PETITA HISTORIA-


 FRANCESC CANALS I AMBRÓS: EL "SANTET" DEL POBLENOU -PETITA HISTORIA-

Alcementiri del Poblenou hi ha una tomba que indubtablement es la mesvisitada, es tracta del nínxol on descansen les restes mortals deFrancesc Canals Ambrós, mes conegut amb el malnom del "Santet" del Poblenou.FrancescCanalsva morir amb tot just 22 anys l'any 1899, uns diuen que per tuberculosis, en altres llocs es parla de “mort natural” senseespecificar cap causa concreta.
Viviaa Plaça de la Llana amb la seva família i son pare, que era ceg itenia un petit negoci de estores. Francesc tenia fama de bonapersona i des dels 14 anys treballà als "Grandes Almacenes ElSiglo", dels quals va pronosticar que s'incendiarien, motiu queva ser causa del seu acomiadament -el 1932, efectivament es vancremar-.
D'enFrancesc es deia que tenia un caracter caritatiu, que era capaç depredir la data de la mort de les persones (es diu que va predir lade la seva propia mort), també es diu que va pronosticar que el seu pare tornaria a veure, cosa que es va complir just després de la mort del "Santet", i que podia obrar “miracles”isanacions amb la simple aplicació dels palmells de les seves mansdamunt de les persones. Després de mort, els veïns del Poblenou vanseguir anant a la seva tomba per seguir demanat l'ajuda del “Santet”peraquesta raó devent la llosa del seu ninxol hi ha un vidre amb unaranura a la part superior. D'aquesta maner la llosa i el vidre formenuna mena d'urna a través de la qual els “fidels” encara a diad'avui introdueixen notes en papers, estampetes i tota mena de papersdemanant la ajuda del “Santet del Poblenou”.
Elsnínxols colindants es van deixar buits, d'aquesta manera s'hanconvertit en una mena d'altars on es dipositen tota mena d'ofrenes,des de imatges religioses i ex-vots fins a nombroses espelmes.

NOTA: A dia d'avui i a causa de la fama que li han donat els mitjans moderns, son gents d'arreu les que hi van per demanar al "Santet" la seva intervessió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracies pel teu comentari - Gracias por tu comentario.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Radio Pomar on line

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...