Free counters!

dimarts, 6 de desembre del 2011

VISITANTS OCULTS: CEMENTIRI DEL POBLENOU (BARCELONA) -historia-


CEMENTIRI DEL POBLENOU (BARCELONA) -historia-

El cementiri del Poblenou està situat albarri del mateix nom de la ciutat de Barcelona, al carrer Taulat núm.2.
Va ser inaugurat pel bisbe Climent l'any 1775 quil'havia fet construir per raons d'higiene, avançant-se a la mesuraque el 1787 obligava a traslladar fora de les muralles de la ciutattots els cementiris i enterraments de les parroquies. És, doncs, elprimer cementiri de la ciutat que va ser construït fora delperímetre emmurallat.
L'any 1813 va ser destruït per les tropesnapoleòniques i l'any 1819 va ser reconstruït al mateix lloc queocupa actualment. L'arquitecte d'aquesta reconstrucció fou l'italiàAntonio Ginesi. És un disseny d'estil neoclàssic amb unadistribució ordenada i simètrica, reflectint els gustos estèticsde l'època.
Ginesi es va inspirar en els cementiris tipusmediterrani com el construït a Pisa a finals del segle XVIII. Constad'una planta rectangular, envoltada per alts murs, amb una entradamonumental que s'obre a una plaça semicircular. Al fons del recinte,una capella i al mig -distribuint les diferents seccions- un monumento una creu. En el cas del Poblenou, el monument central és elmausoleu dedicat a la memòria de les víctimes de l'epidèmia defebre groga de 1821 que va causar més de 6.000morts a Barcelona.

L'any 1849 és produeix una important ampliacióincorporant un espai dedicat exclusivament a panteons de les classesbenestants on es concentren una bona mostra de les obres dels millorsarquitectes i escultors de la segona meitat del segle XIX, d'estileclèctic, neoclàssic i modernista.
Font:  Wikipedia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracies pel teu comentari - Gracias por tu comentario.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Radio Pomar on line

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...